Cimbrul o minune pentru organismul uman.   Cimbrul - o adevarata minune pentru femei

Cimbrul - Thymus serpyllum descriere
Cimbrul este o planta foarte folosita la noi in tara atat ca si condiment cat si ca planta medicinala. Este foarte util in diferite afectiuni precum: crampe abdominale, musculare, tuse, bronsite, pneumonii, regleaza fluxul diuretic, regleaza ciclul menstrual etc.
Cimbrul este numit si buruiana de balsam, cimbrisor, cimbru de camp, iarba cucului, lamaita. Cimbrul creste pe pasuni insorite. Are nevoie de multa caldura si mult soare de aceea ii plac suprafetele pietroase si pasunile alpine unde caldura pamantului radiaza in mod special.Cimbrul a ajuns in tara noastra in secolil al XI-lea din tarile mediteraneene.

Cimbrul se culege in perioada infloriri, din iunie pana in august, cel mai bine este sa-l culegem in soarele amiezii.

Cimbrul stimuleaza fluxul diuretic si menstruatia, accelereaza avorturile, iar la o nastere normala grabeste iesirea pruncului. Mai este recomandat in bolile de nervi, paraliziei, leprei.

Cine bea o cana de ceai dimineata pe stomacul gol va resimtii efectul sau binefacator, o prospetime a spiritului, o senzatie de bine in stomac, lipsa tusei dimineata si o stare de bine in general.

Cimbrul, musetelul si coda- soricelului culese in plin soare si aplicate ca perna uscata de plante, si se bea in acelasi timp cate o cana de ceai din aceste plante ajuta la calmarea durerilor nevralgice faciale.

Moduri de preparare si utilizare a cimbrului


Parteneri:

Muraturi in saramura
Coafuri noi


copyright © 2007-2013 Tratamente dermatologice
site gazduit de
Web Hosting