Cimbrul - Moduri de utilizare si preparare.   Cimbrul - Un bun remediu pentru sistemul nervos

Cum folosim cimbrul?

Cimbrul este o planta pe care o intrebuintam fiecare in bucatarie, nu cred ca exista o gospodina sa nu fi auzit de aceasta planta, ei bine in urmatoarele randuri va voi prezenta cateva moduri in care se prepara anumite remedii pe baza de cimbru.
Aceasta planta o putem cultiva pe balcon intr-un ghiveci si s-o avem la indemana pe tot parcursul anului atat ca si condiment cat si ca remediu naturist.

Uleiul de cimbru un bun condiment si remediu natural in acelasi timp.
Florile de cinbru pot fi puse intr-o sticla cu capac peste care se adauga ulei vegetal si se lasa in repaos 10 zile. Uleiul de cimbru este foarte folositor in urmatoarele afectiuni: paralizie, in apoplexie, scleroza in placi, atrofiere musculara, reumatism si entorse.
Infuzia de cimbru este de un real folos in crampe abdominale, stoamacale si menstruale ca si in spasmele organelor pelviene, se beau 2 cani de infuzie pe zii. Iar impotriva stresului este de un real folos.

In amestec cu patlagina ingusta este folosit in tratarea si ameliorarea tusei convulsive, afectiuni ale cailor respiratorii, bronsite, cronica si acuta, pneumonii.

Tintura de cimbru este foarte usor de preparat acasa si este buna in tratarea sclerozei in placi si pentru fortificarea membrelor la copii si batrani. Se mai recomanda in ameliorarea crizelor de epilepsie.

Alte intrebuintari
Adaos la baie Aceasta planta face minuni atunci cand vine vorba de relaxare, nu este o metoda mai buna decat sa adaugi in apa de baie cateva picaturi de ulei esential de cimbru, iti relaxeaza muschii si te scapa de stres sau pentru o baie completa se adauga 200 g planta la 2 l de apa fiarta care apoi se toarna apoi in cada.


Parteneri:

Ardei gras murat
Coafuri noi


copyright © 2007-2013 Tratamente dermatologice
site gazduit de
Web Hosting